Bosuil

bosuilHerkenning: grootste en dominantste van onze uilen, valt op door zijn dikke kop en zeer donkere ogen

Bouw: gewicht: 500 gr - lengte: 40 cm - spanwijdte: 98 cm

Biotoop: in alle soorten bossen voelt hij zich thuis

Nestgelegenheid: boomholtes en nestkasten 

Voedsel: varieert van muizen, kevers, kleine vogels, ook kikkers en salamanders, tot al eens een steenuiltje als die te dicht in de buurt komt

Voortplanting: komt in februari soms al tot broeden en hebben meestal tussen 2 à 5 pulli

 
 
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Steunen ons

  • Beveren.png
  • SNlogo.jpg
  • pan.png
  • logo-hamme_2.png
  • Stekene.jpg
  • Kruibeke.jpg
  • rlsd.png
  • Waasmunster.jpg
  • natuurpunt.png
  • pov-logo-rgb.png
  • sgw_logo_def_rgb.png
  • Temselogo.jpg