Bosuil

Herkenning: grootste en dominantste van onze uilen, valt op door zijn dikke kop en zeer donkere ogen

Bouw: gewicht: 500 gr - lengte: 40 cm - spanwijdte: 98 cm

Biotoop: in alle soorten bossen voelt hij zich thuis

Nestgelegenheid: boomholtes en nestkasten 

Voedsel: varieert van muizen, kevers, kleine vogels, ook kikkers en salamanders, tot al eens een steenuiltje als die te dicht in de buurt komt

Voortplanting: komt in februari soms al tot broeden en hebben meestal tussen 2 à 5 pulli

 
 
 

Steunen ons

  • beveren2.jpg
  • sintgillis.jpg
  • SNlogo.jpg
  • Temselogo.jpg
  • Waasmunster.png