Oehoe

OehoeHerkenning: de grootste uil ter wereld, massief lichaam, meestal opvallende oorpluimen en grote oranje ogen.

Bouw: gewicht: 1600-3200 gr - lengte: 61-67 cm - spanwijdte: 157-168cm

Biotoop:  zeer uiteenlopende habitats, naaldwouden, mediteraan struikgewas, bos- en grassteppen, rotsen en zadnwoestijnen.

Nestgelegenheid: rotswanden met holen of taluds, oude nesten van roofvogels, soms op de grond en in gebouwen.

Voedsel: muizen, ratten, egels, konijnen, hazen, vogels (duiven, kraaiachtgen, andere roofvogels, ...)

Voortplanting: mannetje maakt een aantal potentiële nestkommen, voorziet het vrouwtje van voedsel. Legstart begin maart, 2-3 jongen. 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Steunen ons

  • pov-logo-rgb.png
  • pan.png
  • Stekene.jpg
  • SNlogo.jpg
  • rlsd.png
  • Kruibeke.jpg
  • sgw_logo_def_rgb.png
  • Waasmunster.jpg
  • logo-hamme_2.png
  • Beveren.png
  • Temselogo.jpg
  • natuurpunt.png