Ransuil

long eared owl 1710512 1280Herkenning: een vrij slanke uil met grappige oorpluimpjes en oranje ogen

Bouw: gewicht: 250 gr - lengte: 36 cm - spanwijdte: 95 cm

Biotoop: kleine tot grote bossen, in de winter zijn soms enkele struiken genoeg voor een roestplaats van verschillende uilen

Nestgelegenheid: verlaten ekster- of kraaiennesten, of speciale mandjes die aan de rand van een bos geplaatst worden

Voedsel: muizen, kikkers,  kleine vogeltjes

Voortplanting: legstart tussen eind maart en half april, 4 - 6 eieren.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Steunen ons

  • pov-logo-rgb.png
  • Waasmunster.jpg
  • rlsd.png
  • logo-hamme_2.png
  • Kruibeke.jpg
  • pan.png
  • sgw_logo_def_rgb.png
  • Temselogo.jpg
  • SNlogo.jpg
  • IMG_4888.JPG
  • natuurpunt.png
  • Beveren.png
  • Stekene.jpg