Ransuil

Herkenning: een vrij slanke uil met grappige oorpluimpjes en oranje ogen

Bouw: gewicht: 250 gr - lengte: 36 cm - spanwijdte: 95 cm

Biotoop: kleine tot grote bossen, in de winter zijn soms enkele struiken genoeg voor een roestplaats van verschillende uilen

Nestgelegenheid: verlaten ekster- of kraaiennesten, of speciale mandjes die aan de rand van een bos geplaatst worden

Voedsel: muizen, kikkers,  kleine vogeltjes

Voortplanting