Leskist

Dank zij de steun van de stad Sint-Niklaas, met name schepen Wout De Meester en natuurambtenaar Jan Verheyden, stelde Uilenwerkgroep Waasland leskisten samen over uilen. Deze zeer waardevolle leskisten konden enkel worden gerealiseerd via de financiële duw in de rug van de stad Sint-Niklaas en sluiten aan bij de verkiezing van de kerkuil als dier van het jaar 2015/2016.

Wie meer wil weten over uilen, de mysterieuze jagers van de nacht, moet zeker deze leskisten van naderbij bekijken of beter nog uitpluizen zoals men ook met uilenbraakballen doet. De leskisten zijn vooral bedoeld voor leerlingen van de lagere school, het lager middelbaar of voor andere geïnteresseerde (natuur)groepen.

leskist

In de grootste leskist zitten heel wat boeken over uilen, enkele DVD’s, prachtige zoekkaarten, een boeiend gezelschapsspel en een map met tal van lessuggesties en verwerkingsbladen. Op een USB-stick staan enkele prachtig uitgewerkte powerpoint-voorstellingen over onze inlandse uilen. In de tweede leskist zit al het nodige om uilenbraakballen te onderzoeken. Dit uitpluiswerk leent zich vooral voor leerlingen van het zesde en het lager middelbaar. In de derde leskist zitten drie schaalmodellen van uilennestkasten. Klik hier voor de samenstelling van de leskist. 

De leskisten kunnen telefonisch of via mail aangevraagd worden bij de onderstaande contactpersonen van de uilenwerkgroep. Bij hen krijgt men ook het reglement en de huurvoorwaarden.

Danny De Rauw : 03 772 59 51 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Marc Smet - 03 778 16 18 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Klik hier voor de promotietekst en hier voor de doelstellingen die horen bij de leskist. 
En als je hier klikt vind je de huurvoorwaarden. 

 

Op 11 april 2016 had een try-out plaats in de Sint-Lutgartschool in Belsele.

leskist sint lutgart

 

        leskist sint lutgart 3          leskist sint lutgart 4

Hierbij een verslag van de weekreporters Siebe en Julie:

"Een paar mannen van de kerkuilwerkgroep wilden ons wat meer leren over de uilen. Zij hadden twee dozen bij. Die zaten vol uilenweetjes.
We kregen bezoek van de schepen van natuur. Er was ook een journalist van de krant, die foto's trok.
Terwijl de journalist foto's trok, waren wij in een groepje per twee volop aan het leren over de uilen. Er was ook een gezelschapsspel voor vier kinderen. 
We zijn veel te weten gekomen over dingen die we eigenlijk niet wisten. 
En het was heel plezant !"   

Klik hier voor foto's en hier voor het blogbericht over de try-out.  Enkele krantenartikels over het initiatief vind je in het blogbericht en onderaan de foto's. 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn